Seurakunta Jumalan suunnitelmassa

Björn Cederberg 4.8.2016

Apostoli Paavali kirjoittaa Efeson seurakunnalle (Ef. 1:22-23): Jumala on alistanut kaiken Hänen (Kristuksen) valtaansa ja asettanut Hänet kaiken yläpuolelle seurakuntansa pääksi. Seurakunta on Kristuksen ruumis ja Hänen täyteytensä, Hänen, joka kaiken kaikessa täyttää.

Jumala on nähnyt hyväksi toimia tämän maailman keskellä seurakunnan kautta. Kristillinen seurakunta on suuri salaisuus. Se on paljon enemmän kuin vain samoja arvoja jakavien ihmisten kokoontuminen yhteen tai samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten yhteisö.

Matteus lainaa Jeesuksen puhetta (Matt. 18:20): ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.”
Siis että kun kristityt kokoontuvat yhteiseen jumalanpalvelukseen tai vaikkapa Raamatun tutkimiseen, niin jollakin meille salatulla tavalla Jeesus on läsnä. Ihmisjärjen ymmärrettävällä tavalla tätä on vaikea selittää. Tässä usko on parempi opas kuin järki.

Seurakunnan olemusta tulemme yhdessä pohtimaan Suviseminaarissa tulevana viikonloppuna 5.-7.8.16 pastori Bernard Hullin johdolla.

Tervetuloa mukaan!

Kaikki artikkelit