Armon olemus; saarnan kooste

Sanalla”armo” on kreikan kielessä 14 eri vastinetta.
Liittyen Jeesukseen uskovien pelastukseen käytetään sanan 12. vastine, joka on sana ”karisma” = kauneus, suloisuus, suosio, armolahja, kiitos.
Billy Graham on antanut sanalle ”armo” merkityksen Jumalan suosio Jeesuksen Kristuksen tähden ja kautta.
Ef. 2:5,8-9 pelastus on armosta, ei teoista/ansioista.
Jumalalle kelpaa vain täydellisyys eikä kukaan ihminen voi täyttää Jumalan laatuvaatimusta. Jumala määrittää standardin, ei ihminen. Sen vuoksi oli välttämätöntä, että syytön kuoli syyllisten puolesta (1Piet. 3:18). Kun ihminen uskoo, että Jeesus on sovittanut hänen rikkomuksensa Jumalan edessä, Jumala lukee hänen uskonsa vanhurskaudeksi (= oikeassa suhteessa Jumalaan olemista). Room. 4:5-8.
Armo peittää menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden.
Apostoli Paavalin laajeneva ymmärrys Jumalan armosta käy hyvin ilmi hänen kirjeistään – 1Kor. 15:9, Ef. 3:8, 1Tim. 1:15.
Vielä yksi ulottuvuus tähän:
Matt. 27:50-52 Kun Jeesus kuoli ristillä, temppelin väliverho (erotti pyhän ja kaikkeinpyhimmän toisistaan) repesi ylhäältä alas asti paljastaen kullasta valmistetun armonistuimen. Tällä oli valtava symbolinen merkitys juutalaisille, muuten Matteus ei olisi sitä erikseen maininnut. Väliverho oli 5 cm paksu, 18 m korkea ja 9 m leveä ja sen alas ottamiseen tarvittiin 300 miestä.
Heb. 10:19-25 kuvaa kauniisti kuinka epätäydellinen ihminen voi Jeesuksen ansiosta lähestyä täydellistä Jumalaa täydessä uskon varmuudessa ja yhdessä opiskella armoon liittyviä ulottuvuuksia seurakunnan keskellä. Jakeessa 25 kirjoittaja vielä erikseen kehottaa lukijaa olemaan jättämättä omaa seurakunnankokoustaan.