Tule mukaan opiskelemaan 1. Korinttilaiskirjettä torstai-iltaisin alkaen klo 18

Björn Cederberg 11.9.2018

Olemme aloittaneet Raamattukoulussa uuden lukuvuoden 6.9. tutkimalla Paavalin 1. kirjettä Korintin seurakunnalle. Kirjettä tutkimme näillä näkymin tammikuun 2019 loppupuolelle asti.

Roomalaiset olivat hävittäneet Korintin kaupungin vuonna 146 e. Kr. kapinan vuoksi, mutta keisari Julius Caesar perusti kaupungin uudelleen vuonna 44 e. Kr. Kun apostoli Paavali saapui kaupunkiin toisen lähetysmatkansa aikana vuoden 50 syksyllä, kaupunki oli noin 100 vuotta vanha ja siellä asui noin 250.000 asukasta. Kaupunki sijaitsi 80 km Ateenasta länteen 6,3 km kapealla kannaksella ja kaupungilla oli näin luonnolliset satamat sekä lännessä että idässä. Sen sijainti oli kaupankäynnin kannalta varsin ihanteellinen.

Korintti oli varsinainen kansojen sulatusuuni ja sinne oli tullut roomalaisia siirtolaisia, vanhoja sotilaita ja vapautettuja orjia. Alueen tärkeimmän kaupungin asemasta Korintti kilpaili Ateenan kanssa.

Paavali vaikutti Korintissa 1,5 vuotta ja työnsä vaikutuksesta oli syntynyt seurakunta, joka koostui varsin heterogeenisestä väestä. Kun Paavali oli lähtenyt Korintin kaupungista eteenpäin, seurakunnassa oli ilmennyt monenlaisia ongelmia, joita Paavali kirjeillään ryhtyi ratkomaan kun ei paikan päälle voinut itse matkustaa. Näihin paikallisen seurakunnan sisäisiin vaikeuksiin saamme kurkistaa Paavalin seurakunnalle kirjoittamien kirjeiden kautta. Ensimmäisen kirjeen kirjoittamisen aikaan seurakunta oli varsin nuori, vain noin 5 vuoden ikäinen.

Opetus tapahtuu sekä englanniksi että suomeksi siten, että aloitamme klo 18 englanniksi ja sama tunti uudestaan suomeksi klo 19. Molempia tunteja opettaa seurakunnan pastori Björn Cederberg. Opetuspaikkana on Kulmakivi -seurakunnan (seurakunnan nimi on muuttunut, muutos ei ole vielä päivittynyt sivuille) toimitila osoitteessa Nahkurinkatu 1 (Niiralankatu 8).

Tervetuloa mukaan opiskelemaan Uutta Testamenttia! Opiskelu on osallistujille ilmaista.

Kaikki artikkelit